به گزارش جام جم آنلاین به نقل از دانشگاه زندگی ، وقتی صحبت از قرارگذاشتن و شکلگیری روابط به میان میآید، تفاوتهای زیادی بین خانمها و آقایان و طرز عاشق شدن آنها نیست. براساس بیولوژی و انتظارات اجتماعی، رویۀ عاشق شدن بین آنها بهطور ظریفی متفاوت است _ منظور، در بحث ارزشگذاری و اینکه چه کسی اول میگوید (دوستت دارم) و چنین مسائلی. اما به هر حال در باور عموم، عشق، عشق است، و اگر بتوان تفاوتی قائل شد، در واقع در نوع ابراز آن در اوایل قرارگذاری و ملاقات یکدیگر است.
حقیقت این است که عشق موضوع سختی برای اندازهگیری و توضیح است و همچنین وقتی از تفاوتهای جنسی در این زمینه حرف میزنیم، پیچیدگی آن افزایش پیدا میکند. اما به هر حال جنسیت امر تعیین کنندهای نیست و هرکسی بنا بر تجربیات خود و عوامل محیطی که در آن بزرگ شده، رفتار متفاوتی از خود نشان میدهد. نهایتاً باید گفت که نمیتوان برای عشق هیچ قاعده و قانونی بنا گذاشت، اما علم توانسته تا گرایشهای جالبی را در این مبحث تبیین کند. این هم از 7 موردی که در تحقیقات مذکور در باب زنان، مردان و عشق کشف شد.
در تحقیقات اخیر مشخص شد که مردان زودتر از زنان عشق را احساس و همچنین ابراز میکنند، البته علی رغم این باور که زنها زودتر عاشق میشوند. بنابراین اگرچه فیلمهای سینمایی و کتابها خلاف این باور را به ما القا کردهاند، در تحقیقاتی که انجام شده مشخص شد که این ماجرا کاملاً برعکس است اما همچنان نمیتوان قانون مشخص و ثابتی برای آن بنا گزارد.
برای جمعبندی این مسئله _ با توجه به علم بیولوژی متوجه می شویم: (این قضیه از نظر بدیهی و اولیه کاملاً درست است… چرا که زنها برای اینکه مطمئن شوند به کسی احساس علاقه دارند، صبر بیشتری به خرج میدهند و گارد خود را بیشتر حفظ میکنند). این در حالی است که مردان چیزهای کمتری برای از دست دادن دارند. البته این نتیجه برای همۀ افراد صدق نمیکند، اما قابل تأمل است.
در این زمینه نیز، تحقیقات ثابت کرده که مردان در رابطه با خانمها، زودتر جملۀ (دوستت دارم) را در روابط جدید به زبان میاورند.
براساس تحقیقی که توسط هریسون و شورتال در سال 2011 انجام شد، مردان زودتر از زنان عاشق میشوند. برخلاف باور عامه که فکر میکنند زنان در رابطه بیشتر و زودتر ابراز علاقه میکنند، این مردان هستند که دوستت دارم را زودتر از طرف مقابل خود ابراز میکنند. در سمت دیگر ماجرا، زنها حتی محتاطانهتر وارد اینگونه روابط میشوند، و برای گفتن چنین کلمات و عبارات مهمی، شکیبایی بیشتری به خرج میدهند. باز هم میگویم که این نتایج را نمیتوان به عنوان یک قانون کلی در نظر گرفت، تنها به عنوان اکثریت آمار از طریق علم.
تحقیقات نشان دادهاند که: (وقتی دو نفر رابطۀ خود را آغاز کردند، زنها میل بیشتری برای گفتن جملۀ دوستت دارم به معشوقۀ خود دارند). همانطور که دکتر فورشی در این باره میگوید: (تحقیقات بین قارهای و جهانی ثابت کرد که زنها جملۀ دوستت دارم را بیشتر از آقایان به زبان میآورند).
براساس کشفیات علمی، ممکن است جملۀ دوستت دارم برای خانمها از معنی و مفهوم والاتری برخوردار باشد. (در مجموع، تحقیقات تببین کردهاند که خانمها لیستی از افعال رمانتیک معشوقۀ خود درست میکنند که در این لیست، جملۀ دوستت دارم یکی از موارد است. اگر مردان بدانند که گفتن این جمله اینقدر مهم است که زنان آن را در زمرهی کارهای عاشقانهشان قرار میدهند، قطعاً برای پیشرفت دادن و افزایش عمق رابطه آن را بیش از پیش به کار میبرند).
همچنین این مسئله تا حدودی نیز به بیولوژیک افراد مربوط میشود، چنان که دکتر فورشی اذعان میکند: (از دیدگاهی تکاملی، زنان، گفتنِ دوستت دارم را بهعنوان تجدید تعهد در نظر میگیرند، و گفتن آن از سمت آقایان را نیز همینطور، چرا که به آنها اطمینان میدهد که میتوانند با این مرد جفت شوند).
به خاطرات زمان دبیرستان یا رهنماییتان فکر کنید، زمانی که حس میکردید افراد زیادی را دوست دارید. آیا دلتان میخواست تا تنها به یک نفر علاقه داشته و فقط علاقۀ خود را معطوف به همان یک فرد کنید؟ یا جزو کسانی بودید که روزانه عاشق چندین و چند نفر میشدند.
در یکی از تحقیقاتی که در این زمینه صورت گرفت، دانشمندان متوجه شدند که مردانِ بالغ زودتر عاشق میشوند و همچنین عاشق دختران متفاوت و متعددی میشوند، در حالی دختران بالغ سعی میکنند تعداد معشوقههای خود را در حداقلِ ممکن نگه دارند.
البته که این به این معنی نیست که زنها تنها عاشق یک مرد میشوند ولی مردان عاشق هرکسی میشوند که به چشمشان میآید، این مسئله وابسته به هر فرد است.
یک مرد میتواند از فاصلههای دور هم عاشق شود و عشق خود را سریعاً تشخیص دهد. یک زن، سعی میکند عشق خود را به توجه به ویژگیهای فیزیکی و همچنین خصیصههای شخصیتی فرد مورد نظرش شناسایی کند، که یعنی طول میکشد تا یک خانم، با یک فردِ مستعد خصیصههای مثبت شخصیتی، گرم بگیرد و رابطهاش را با وی عمیق کند.
این مورد هم به علم بیولوژی ربط دارد، از آنجا که مردان بیشتر به حس بینایی خود متکیاند، چنان که پدیدهی (عشق در یک نگاه) هم در بین فرهنگ عامه به غایت رواج دارد.
یادتان هست که در پاراگرافهای بالاتر گفتم که وقتی صحبت از عاشقشدن به میان میآید، تفاوتهای زیادی بین مردان و زنان به چشم نمیخورد؟ مثل اینکه این حقیقت در تحقیقات ما منعکس شده، چنان که هر دو جنس علایق و گرایشهای مشابهی در جستوجو برای روابط طولانی مدت دارند.
در مجموع، شواهد و قرائم اینطور نشان میدهند که مردان و زنان اعمال مشابهی در زمینۀ روابط طولانیمدت دارند، چنان که هر دو به دنبال اخلاقیات خاصی مثل: مهربانی، هوش و فهم میگردند و کسی را میخواهند که به اندازهی خودشان آنها را در مقابل دوست داشته باشد. اما خب، چه کسی چنین چیزی را نمیخواهد؟
عوامل مختلفی میتوانند در عاشقشدن تأثیر بگذارند و همین مسئله سببِ ایجاد تفاوت میان آنها در امر عاشقی است. این تحقیق را در نظر بگیرید. بهطور مثال، در مقالهای که حاصل از تحقیقی در سال 2010 به دستِ آندره هلپرین و مارتی هزلتون در دانشگاه کالیفرنیا و لس آنجلس انجام شد، داشنمدان فهمیدند که هیچ تفاوتی میان تعداد دفعات عاشقشدن در طول عمر میان زنان و مردانِ (وابسته به جنس مخالف) نیست.
همچنین این تحقیقات مبرهن کردند که: (مردها مقادیر بسیار بالاتری از عشق در یک نگاه را تجربه میکنند و باور دارند که عشقشان غیرقابل جبران و انعکاس است). اما در تحقیقات دیگری متوجه شدیم که تحت شرایط مختلف، مردها بیشتر دچار اشتباهِ هوسرانی و فقدان توانایی تشخیص بین شهوت و عشق هستند _ که در افسانهها نیز این مسئله تصدیق شده است. همچنین تعداد دفعات عاشقشدن در طول عمر بین مردان و زنان کاملاً مشابه است.
چیزی که باید همیشه به خاطر داشت، این است که توضیح و تحقیق راجع به عشق بسیار سخت است. زنان و مردان ممکن است عشق خود را به طُرُق مختلفی ابراز کنند یا تجربیات متفاوتی روی این عوامل تاثیر بگذارد، اما دستِ آخر، عشق عشق است _ و جنسیت نمیتواند نقش مهمی در آن ایفا کند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد